Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) v letošnjem letu že deveto leto zapored organizira odmevno tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod naslovom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2017«. Tako kot do sedaj morajo izdelki tudi v letošnjem letu zajeti eko-inovacijo v vsaj eni dimenziji razvoja (surovine - ekološka pridelava, nizek ogljični odtis in/ali embalaža - povratna, primerna za recikliranje in/ali proizvodni proces - varčevanje z energijo, uporaba reciklirane vode in/ali distribucija/logistika - nove storitve, kratke oskrbovalne verige idr.).

V okviru projekta se želi mlade spodbuditi k timskemu delu, organizaciji, razvoju novih izdelkov ter posledično prepoznati tiste inovativne živilske izdelke v slovenskem prostoru, ki jih je smiselno strokovno podpreti, nagraditi, promovirati v širši javnosti, omogočiti njihov nadaljnji razvoj, nenazadnje pa pomagati mladim pri vzpostavitvi novega podjetja, zagonu proizvodnje ali povezovanju s potencialnimi investitorji.

Predstavitev projekta bo v ponedeljek 27.3.2017 ob 10:15 v Predavalnici 5. Vabljeni vsi študenti in zaposleni, saj je omenjeni natečaj dobra priložnost za nadaljnjo promocijo fakultete, hkrati pa nudi priložnost za prepoznavnost študentov za slovenska živilska podjetja. Pred dvema letoma so naši študenti na smeri ''varnost hrane v prehrambeni verigi''  že uspešno sodelovali na razpisu.

izr. prof. dr. Tomaž Langerholc


FAKULTETA
ŠTUDIJ
ZA ŠTUDENTE
MEDNARODNO SODEL.
ZA ZAPOSLENE

Website Security Test

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand