Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  

15-letnica Kmečke ekološke tržnice v Mariboru – vabilo za prodajo ekoloških pridelkov študentov FKBV!

Prvi vikend junija (petek 5.6.2015 na lokaciji Glavni trg in v soboto 6.6.2015 na lokaciji običajne tržnice na ploščadi ob Koroški cesti) bo praznovanje ob 15-letnici Kmečke ekološke tržnice v Mariboru.

Z organizatorji ekološke tržnice Združenjem za ekološko kmetovanje SV smo se dogovorili, da ob tem dogodku povabimo tudi študente FKBV, ki ste iz ekoloških kmetij, da bi ob tem dogodku predstavili in prodajali tudi svoje ekološke certificirtane pridelke in živila. Predelane izdelke lahko tržiti samo tiste, za katere imate registrirano dopolnilno dejavnost in zanje morate izdajati račune (upoštevajte vso splošno zakonodajo!). S tem bi radi nadgradili sodelovanje FKBV in ZEKSVS, saj v okviru terenskih vaj nekatere kmetije tudi obiščemo, na nekaterih so študentje na praksi,… Hkrati pa je možno, da bi morda kdo izmed študentov tudi pričel redno tržiti svoje ekološke pridelke na tej tržnici.

Vsi zainteresirani se javite do tega petka Tjaši Ritter (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), da na združenju zorganizirajo prodajna mesta tudi za vas. Povejte kateri dan ali morda oba dneva želite prodajati in posredujete KMG MID kmetije, da preverimo veljavnost certifikata. Prodajate lahko izključno ekološke pridelke in izdelke, ki so navedeni na certifikatu.

Hkrati pa iščemo tudi nekaj prostovoljcev (po 3-4 za petek in enako za soboto), ki bi bili pripravljeni v petek in soboto na ekološki tržnici animirati otroke na delavnicah in biti informatorji na stojnici fakultete/združenja/ikc-um ter potrošnikom/obiskovalcem tudikaj povedali o ekoloških živilih, označbah,….

Lep pozdrav,
Red. prof. dr. Martina BAVEC, univ. dipl. inž. kmet.
Full Prof. (PhD)

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand