Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  

Logotip Za zenske v znanosti

Svet potrebuje znanost. Znanost potrebuje ženske.

Že petnajsto leto zapored partnerja slovenskega nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« - L'ORÉAL Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO - razpisujeta nacionalni program »Za ženske v znanosti« 2021, v okviru katerega bosta trem mladim raziskovalkam podelila štipendijo v enkratnem znesku 5.000 evrov.

Program je namenjen mladim raziskovalkam v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, ki bodo zagovarjale svojo tezo predvidoma v letu 2021. Znanstveno raziskavo za namen pridobitve doktorske disertacije morajo kandidatke opravljati na raziskovalni instituciji v Sloveniji. Kandidatke ob zaprtju prijav ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Razpis je odprt od 1. oktobra do 3. novembra 2020.

Obrazec za prijavo in razpisni pogoji so objavljeni na:

Dodatne informacije o programu: Barbara Urbanija

Tel: +386 (0)1 478 4799; e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Partnerstvo L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti« sicer deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Sloveniji, kjer je štipendijo prejelo že 40 slovenskih štipendistk.

Mlade raziskovalke ste vabljene k prijavi!

Več informacij: zloženka

Mlade raziskovalke

VABILO NA SISTEMATSKI ZDRAVSTVENI PREGLED

Študente 1. letnika dodiplomskih študijskih programov in 2. letnika1 podiplomskih študijskih programov obveščamo, da bo Zdravstveni dom dr. A. Drolca Maribor, Dispanzer za zdravstveno varstvo študentov, Ob parku 5, 2000 Maribor, izvajal predpisane2 preventivne sistematične zdravstvene in zobozdravstvene preglede študentov FKBV UM v torek, dne 13.10.2020 in v četrtek, dne 15.10.2020.

...več informacij v prilogi: Sistematski Zdravstveni pregled 2020-2021

Spoštovani študenti/študente,

pozivamo vas, da v komunikaciji z nami, kakor tudi s pedagoškimi sodelavci obvezno uporabljate izključno univerzitetni elektronski poštni naslov, ki vam je bil dodeljen z digitalno identiteto, saj samo ta zagotavlja avtentičnost pošiljatelja, varnost in zanesljivost pošiljanja elektronskih sporočil. Upoštevajte prosim, da je uporaba univerzitetnega elektronskega predala za študente obvezna, saj študenti nanj prejemate vsa sporočila iz Univerze v Mariboru, vsa obvestila fakultete in sporočila sistema AIPS! (http://mail.student.um.si)

Hkrati še posebej vabimo vse študente 1. letnikov na Uvajalni dan za študente 1. letnikov, ki poteka na fakulteti 30. 9. 2020 (priloga: Potek Uvajalnega dne, ki je bil poslan na maile)

 

Želimo vam uspešno študijsko leto.

VPIS V VIŠJI LETNIK, PONAVLJANJE LETNIKA IN VPIS ABSOLVENTSKEGA STATUSA za študijsko leto 2020/2021

Obveščamo vas, da bo od 3. 8. 2020 do 28. 9. 2020 (podaljšan rok!), omogočena izvedba e-vpisa v spletni aplikaciji AIPS za nadaljnji vpis. 

Obvezno pozorno preberite in upoštevajte navodila (kliknite na spodnje povezave navodil):
NAVODILA ZA ODDAJO DOKUMENTACIJE ZA NADALJNJI VPIS V 2020/2021 
Navodila za izpolnjevanje vpisnega lista v elektronski obliki

Pogoji za napredovanje po posameznih študijskih programih

Navodila za oddajo PROŠENJ z opravičljivimi razlogi na Komisijo za študijske zadeve FKBV UM !Oddaja prošenj je do ponedeljka, 7. 9. 2020! (vsako ponavljanje, napredovanje brez pogojev za napredovanje in podaljšanje absolventskega staža)
+ obrazec: Prošnja za Komisijo za študijske zadeve FKBV 2020

Prošnje se obravnavajo z upoštevanjem pravnih podlag, Navodil za presojo prošenj študentov ter upravičenih razlogov skladno s 85., 121. ter 214. členom Statuta Univerze v Mariboru in Interventna navodila za presojo prošenj študentov v času trajanja nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19)

V primeru težav pri izpolnjevanju elektronskega vpisnega lista se obrnite na Referat FKBV!

...povezava do objave rezultatov Komisije za štud zadeve FKBV UM na oddane prošnje študentov za vpis v 2020/2021 brez izpolnjenih pogojev. 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand