Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
 
1o.-16.06.2007 - Ekskurzija - Ekološka Nemcija
 
Kmalu po koncanih predavanjih, natancneje od 10. do 16.06.2007 smo se skupina 14 študentk in študentov odpravili v spremstvu prof. dr. Martine Bavec na strokovno ekskurzijo v Nemcijo. V tem tednu, ki je še tako prehitro minil, smo se nadihali ekoloških idej in pridobili vpogled v globine biodinamicnega kmetovanja.
Ogledali smo si Imton GmbH blizu Nürnberga, kjer smo izvedeli nekaj vec o proizvodnji in predelavi Dioscorea batata L. Naslednji dan smo spoznali inovativni sistem direktnega trženja proizvodov s kmetije na CSA kmetiji Witersveiler, proti veceru pa smo bili še v Geisenheimu, kjer je ena najbolj poznanih nemških fakultet na podrocju vinogradništva. Tretji dan smo preživeli v Darmstadtu, kjer je Inštitut za biološko dinamicne raziskave in združenje Demeter. Cetrti dan je bil na programu Dottenfelder Hof blizu Frankfurta. Zadnji dan naših ogledov pa je bil posvecen Fakulteti za ekološko kmetijstvo v Witzenhausenu; to je edina fakulteta na svetu, ki je kot celota usmerjena v ekološko kmetijstvo (in to že 25 let).
V teh petih dneh ogledov in premnogih urah vožnje v kombijih, smo lahko nabrali veliko spoznanj in idej o ekološkem in biodinamicnem kmetijstvu. Vse, ki bi si želeli izvedeti vec, pa lahko o ekskurziji preberejo v naslednji številki Agronoma.
 
14.06.2007 - Svecana podelitev diplom na Meranovem
 
31.05.-01.06.2007 - STROKOVNA SADJARSKA EKSKURZIJA ŠTUDENTOV FK V AVSTRIJO IN CEŠKO
 
Dne 31.05. in 1.06.2007 je Fakulteta za kmetijstvo organizirala dvodnevno ekskurzijo študentov na Avstrijsko štajersko, kjer smo si prvi dan ogledali najvecjo in najsodobnejšo hladilnico sadja v Avstriji in v vecjem delu Evrope- Steirerfrucht http://www.steirerfrucht.at/ V istem dnevu nas je pot vodila do mešane sadjarske kmetije (Integrirana in ekološka pridelava) Fritz Prem. Po koncanih ogledih prvega dne nas pot vodila preko Dunaja na Moravski del Ceške, kjer smo prenocili in se odpocili za oglede v naslednjem dnevu.
Drugi dan po zajtrku smo nadaljevali pot v kraj Slup. Sledil je ogled nasadov košcicarjev avstrijskega podjetja Ekoplant na ca. 45 ha in drevesnicarska proizvodnja na 25 ha katerih lastnik je gospod Robert Schreiber http://www.schreiber-baum.at/. V nadaljevanju nas je pot vodila iz Slupa v Avstrijo, kraj Poysdorf, kjer smo si pri istem lastniku še ogledali drevesnicarsko proizvodnjo na 18 ha in poskusne nasade na 4,5 ha s pripadajoco mehanizacijo. fotogalerija >>> - fotogalerija II >>>
15.05.2007 - V vili Pohorski dvorec je bila 15.05.2007 podpisana pogodbo o prenovi in dozidavi obstojecega grajskega objekta, s cimer bo dokoncno rešena prostorska problematika FK.
 
20.04..2007 - Katedra za biosistemsko inženirstvo
Predstavitev sejalnic MONOSEM (http://www.monosem.com). Predstavitev je omogocilo podjetje ERHART iz Avstrije (http://www.erhart.co.at).
 
04.04.2007 - Katedra za biosistemsko inženirstvo
 
Predstavitev TRAKTORJEV 'DEUTZ-FAHR' (http://www.deutz-fahr.de/) in MEHANIZACIJE 'LEMKEN' (http://www.lemken.com/) na UKC Pohorski dvor.
 
Fotogalerija II - foto Marko Viher
 
11.11.2006 - Odkritje spomenika nadvojvodi Janezu na Meranovem
 
Na Univerzitetnem centru za vinogradništvo in vinarstvo na Meranovem je bil 11.11.2006 odkrit spomenik nadvojvodi Janezu. Z odkritjem spomenika smo se zahvalili cloveku, ki je veliko prispeval k razvoju vinogradništva ter postavil temelje kmetijskega šolstva v naših krajih. S slovesnostjo smo se spomnili tudi prve trgatve grozdja na našem posestvu, ki je bila opravljena pred natanko 180 leti. Po odkritju spomenika je bil še krst vina in martinovanje. Prireditev sta organizirala Fakulteta za kmetijstvo in Turisticno društvo Limbuš.
 
Tovarna sladkorja Ormož - www.tso.si
 
29.05.2006 - Ekskurzija katedre za biosistemsko inženirstvo - fotogalerija I in fotogalerija II
 
vrtnarija Kurbus - www.vrtnar.si
proizvodnja biodieselskega goriva pri g. Jericu
mojstrska kmetija Cigüt
 
 
Fotogalerija prikazuje ekološke tržnice v Ljubljani in Mariboru.
 
Fotogalerija prikazuje fotografije obiska študentov iz Universität für Bodenkultur (BOKU) Dunaj
 
Proizvodnja traktorjev LIMB - www.limb.si
 
 
SIP Šempeter - www.sip.si
Sadjarstvo Mirosan - www.mirosan.si
 
2005
 
Svecana podelitev diplom diplomantom in diplomantkam dodiplomskega in podiplomskega tudija na Meranovem - 08.06.2005
2002
 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand