Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
Študij na FKBV

Študij na FKBV

Študijski programi

Visokošolski in univerzitetni študijski programi prve, druge in tretje stopnje...

More...
Botanični vrt

Botanični vrt

Univerze v Mariboru

Botanični vrt omogoča strokovna izobraževanja, predavanja, paktične prikaze, delavnice, raziskave in nudi strokovna vodenja odraslih in šolskih skupin. 

More...
Meranovo

Meranovo

Vinogradništvo in vinarstvo

Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo Katedra za vinogradništvo in vinarstvo

More...

Krono vinske kraljice bo v letu 2019 nosila Meta Frangež

vk1 2019

V Radencih so pod okriljem Pomurskega sejma okronali 23. vinsko kraljico Slovenije.

Foto: Pomurski sejem/Jure Zauneker

Slovenske vinorodne dežele, vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino bo v letu 2019 predstavljala 22-letna Meta Frangež iz Gornje Radgone, ki sta jo na petkovi prireditvi okronala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, ki je bila tudi slavnostna govornica, in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Nova vinska kraljica je 22-letna študentka 3. letnika smeri vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru, prihaja pa iz družine, ki ima v lasti vinarstvo Hiša penin Frangež in jo odlikuje dolgoletna vinogradniška vinarska tradicija.

Znanja, pridobljena na fakulteti, je oplemenitila s tečajem za vinsko degustatorko in že večkrat sodelovala kot članica ocenjevalnih komisij na fakulteti in v krajevnih društvih. Dejavna pa je tudi pri predstavljanju vin v domačem vinarstvu, so še pojasnili v Pomurskem sejmu.

Nova vinska kraljica je po kronanju povedala, da je zelo vesela, da bo lahko promovirala slovensko vinarstvo in vinogradništvo. "Čeprav je kultura vina v Sloveniji že zelo visoka, si želim, da bi ta še naprej naraščala, tudi med mladimi," je povedala 22-letnica, ki bo krono nosila vse do konca letošnjega leta.

vk2 2019

23. Vinska kraljica Slovenije 2019, Meta Frangež – Foto: Aleš Maučec

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand